Lomljenje Božićne česnice u subotu u Gračanici

FOTO: TO Gračanica

Turistička organizacija Gračanice u saradnji sa opštinom Gračanica, na praznik rođenja Isusa Hrista – Božić, po prvi put organizuje lomljenje Božićne česnice. Lomljenje česnice počinje u 10.30 časova na platou ispred opštine Gračanica.

U česnici će se nalaziti tri zlatnika koje poklanja Turistička organizacija Gračanice i opština Gračanica meštanima koji ih prilikom lomljenja pronađu.

Osim zlatnika, u česnici će se nalaziti i dren, pasulj, kukuruz, suvo grožđe i žito, koji simbolizuju sreću, novac, zdravlje i dobar rod za narednu godini.

Česnicu će, kako navodi TO Gračanica, napraviti predsednica neformalnog udruženja „Tradicija kroz vekove“, Danijela Simonović iz Batusa.

„Neka ovo bude tradicionalno okupljanje naših građana ispred opštine Gračanica povodom najradosnijeg pravoslavnog praznika – Božića“, navodi Simonović.

Iz organizacije pozivaju sve građane da prisustvuju ovom događaju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.