Lokalni izbori na Kosovu 22. oktobra

Lokalni izbori održaće se na Kosovu 22. oktobra, odlučio je kosovski predsednik Hašim Tači, saopšteno je iz njegovog kabineta. Tači je odluku doneo nakon jutrošnjeg sastanka sa predstavnicima političkih partija. Lokalni izbori su zakazani, iako se još uvek čeka na definitivne zvanične podatke sa parlamentarnih izbora, koji su održani 11. juna. 

"U skladu sa članom 4 Zakona br. 03/L–072 o lokalnim izborima, članom 6 Zakona br. 03/L–094 o predsedniku Republike Kosovo, nakon konsultacija sa političkim partijama, predsednik Tači je doneo odluku da se izbori za organe lokalne samouprave održe 22. oktobra 2017. godine," stoji u saopštenju iz kosovskog predsedništva.

Dodaje se i da je Tači poručio Centralnoj izbornoj komisiji da preduzme "sve neophodne postupke za organizovanje i održavanje lokalnih izbora, u skladu sa odlukom i zakonodavstvom na snazi".

Izbori u oktobru biće drugi po redu lokalni izbori po sistemu "Republike Kosovo" na Severu KiM-a, osim u Severnoj Mitrovici, gde su organizovani kroz četiri kruga – od novembra 2013. do februara 2014.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.