Likovna kolonija „Vidovdan 2019“ i otvaranje izložbe Aleksandra Đurića sutra u gračaničkom Domu kulture

Izložba
FOTO: Plakat Doma kulture „Gračanica“

Vidovdanske svečanosti i likovna kolonija „Vidovdan” koja se već dvadeset godina održava u okviru ovih svečanosti, biće otvorene sutra u 20 časova u Domu kulture „Gračanica”. Tom prilikom biće otvorena i izložba slika Aleksandra Đurića.

Likovna kolonija „Vidovdan“ jedan je od najvažnijih događaja u likovnom životu na Kosovu i Metohiji. U okviru ove kolonije dodeljuje se nagrada „Longin“ za životno delo iz oblasti likovnih umetnosti, kao i nagrada „Dimitrije Popović“ za najuspešnijeg mladog učesnika.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade “Longin” je upravo Alekandar Đurić, čijom će izložbom biti i otvorene vidovdanske svečanosti. Na Izložbi će biti predstavljeno četrdest radova ovog umetnika.

Na dvadesetoj likovnoj koloniji učestvovaće: Snežana Pešić Rančić (Beograd), Saša Dobrić (Novi Sad), Suzana Stojadinović (Beograd), Zvonko Pavličić (Peć-Kosovska Mitrovica), Kristina Ristić (Beograd), Lazar Šošević (Uroševac-Niš), Slaviša Mihajlović (Kosovska Kamenica), Jelena Živković (Kosovo Polje-Niš) i ove godine prvi put gošću iz Velikog Trnova (Bugarska) Marietu Konovu.

Pokrovitelji izložbe i kolonije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministrastvo kulture i informisanja, Opština Gračanica i SG Priština.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.