Ličnost 2021/Donika Gervala: Ministarka grešaka

Donika Gervala
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Greške i kritike pratile su ministarku spoljnih poslova u prvim mesecima njenog mandata. Bilo je mnogo tvitova sa greškama na ličnom profilu, kao i na profilu Ministarstva.

Izražavajući saučešće povodom smrti bivšeg komandanta KFOR-a na Kosovu, Klausa Rajnharta – Donika Gervala ga je označila kao prvog komandanta KFOR-a na Kosovu. Ali prvi komandant KFOR-a bio je Majkl Dejvid Džekson.

Kada se dogodila eksplozija u bolnici u Tetovu, izražavajući saučešće porodicama poginulih, Gervala je ponovo napravila grešku, jer umesto da označi ministra spoljnih poslova Severne Makedonije, Bujara Osmanija, ona je označila fudbalera Zlatana Ibrahimovića.

Takođe, okačila je fotografiju sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, najavljujući njegovu posetu Kosovu 1. jula – ali umesto zastave NATO-a, ona je zakačila zastavu UN-a.

Takođe je u ime Ministarstva, u čestitki za Dan nezavisnosti Andore, postavila zastavu Moldavije.

Pored grešaka u sadržaju, Kosovo je predstavljeno kao supersila koja je spremna da pomogne SAD, NATO-u i EU da zaustave nalet Rusije.

Šefica diplomatije nije obezbedila nijedno priznanje, niti je podneta nikakva prijava za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Pročitajte još:

Ličnost 2021/ Goran Rakić: Zvezda Vlade Kosova

Ličnost 2021, Kurti – „reformator“ opozicije, politika koja nije ostavila traga

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.