Ličnost 2021/ Goran Rakić: Zvezda Vlade Kosova

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

On je ministar u Vladi Kosova, ali samo mu je formalno šef Aljbin Kurti. Naime, Goran Rakić se često požali na postupke svog formalnog šefa svom de fakto šefu u Srbiji.

Lider Srpske liste, koji je jedini član vladajućeg kabineta iz ove stranke, više puta je u roku od mesec dana tražio pomoć od predsednika Srbije Vučića, tvrdeći da Srbima prete one institucije čijih je on i deo.

Rakić je prvobitno rekao da su na Kosovu ostali prepušteni sebi samima nakon razmeštanja Specijalne jedinice na dva granična prelaza sa Srbijom: Jarinju i Brnjaku, a potom da će se štititi „svim što imaju na raspolaganju” nakon policijske akcije u nekim opštinama Kosova, među kojima i u severnoj Mitrovici.

Međutim, premijer Aljbin Kurti nije poljuljao njegovu poziciju u Vladi Kosova uz obrazloženje da „nije u pitanju Rakić a da bi njegova smena to dovela u pitanje“.

Tako ova „zvezda” ostaje nedodirljiva.

Ličnost 2021, Kurti – „reformator“ opozicije, politika koja nije ostavila tragaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.