MO Srbije: Obuka vojske u kopnenoj zoni bezbednosti; Situacija uz administrativnu liniju stabilna

Vojska Srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Pripadnici vojske Srbije tokom novogodšnjih i božićnih praznika učestvuju u obuci koja se realizuje duž administrativne linije sa KiM-om. Reč je o vojnoj obuci s ciljem „očuvanja i unapređenja borbene gotovosti za izvršavanje namenskih zadataka“, saopštili su iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

„Obuka se izvodi u bazama i na posednutim objektima u okviru redovnih aktivnosti i predstavlja nastavak i nadogradnju obučavanja koje jedinice Vojske Srbije realizuju pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti“, naveli su iz Ministarstva odbrane.

Preciziraju da je težište na uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u slučaju napada na snage Vojske Srbije, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

„Stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije dalje se unapređuje osposobljenost za izvršavanje specifičnih zadataka duž administrativne linije u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i KFOR-om, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane“, navode iz Ministarstva.

Ministarstvo odbrane konstatuje da je bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna.

Međutim, preciziraju da se stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije dalje unapređuje osposobljenost za izvršavanje „specifičnih zadataka duž administrativne linije“ u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i KFOR-om, a kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.