Kosovska vlada: Kontigent KBS-a u humanitarnoj operaciji u Albaniji

Vlada Kosova odobrila je zahtev Ministarstva kosovskih bezbednosnih snaga o slanju kontigenta KBS-a u humanitarnu operaciju u Albaniju, a usled poplava koje su pogodile ovu zemlju. Mediji prenose da će kontigent KBS-a tačno u podne krenuti put Albanije. 

Kako je saopšteno iz kosovske vlade, ova odluka je doneta nakon što je ministarstvu KBS-a stigao zvaničan zahtev od ambasade Albanije na Kosovu, u kojem se traži logistička podrška, posebno u obezbeđivanju pontonskih mostova.

"Vlada je odobrila odluku da pošalje humanitarni kontigent KBS-a u Republiku Albaniju. Finansijska podrška humanitarne operacije biće obezbeđena iz budžeta Kosova," dodaje se u saopštenju, bez detalja koliko će ona i da iznosi.

Prethodno je pomoć sa Kosova poslata iz opštine Gnjilane, u vidu stočne hrane, a prištinski mediji prenose da su i druge opštine slale hranu i odeću. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.