Lajčak u Vašingtonu imao „intenzivne konsultacije“ o dijalogu Beograda i Prištine

FOTO: Miroslav Lajčak/Tviter

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, završio je danas trodnevnu posetu Vašingtonu gde je imao, kaže, „intenzivne konsultacije o dijalogu Beograda i Prištine“.

Lajčak se u Vašingtonu sastao sa svojim kolegom, specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom, kao i drugim američkim zvaničnicima, o čemu je izvestio na Tviteru.

„Upravo sam završio svoju trodnevnu posetu Vašingtonu. Imao sam niz intenzivnih i produktivnih konsultacija o našoj saradnji EU i SAD na Zapadnom Balkanu i putu napred u dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, poručio je Lajčak.

Lajčakova poseta Vašingtonu i razgovori o nastavku dijaloga, usledili su samo nekoliko dana nakon što se u Briselu u odvojenim susretima sastao sa šefovima timova za dijalog Beograda i Prištine, Petrom Petkovićem, odnosno Besnikom Bisljimijem.

Nakon bilateralnih sastanaka Lajčaka sa pregovaračima, ni ovog puta nije došlo do dogovora o registarskim tablicama, ali je postignut napredak po drugim pitanjima, uključujući energetiku, kazao je tada Lajčak.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.