Lajčak sa predstavnicima Srpske liste o izborima i nastavku dijaloga

Srpska lista i Lajčak
Foto: Fejsbuk, Srpska lista

Drugi je dan zvanične posete Prištini specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka. Nakon jučerašnjeg sastanka sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, te jutrošnjeg sa v.d kosovskog predsednika Vjosom Osmani, Lajčak se tokom dana sastao i sa  predstavnicima političkih partija kao i sa predstavnicima Srpske liste, odnosno predsednikom i potpredsednikom ove političke opcije Goranom Rakićem i Daliborom Jevtićem. 

Sastanku je pored Lajčaka prisustvovao i Tomaš Sunjog, specijalni predstavnik EU za Kosovo (EUSR) i šef Kancelarije EU u Prištini.

Glavne teme sastanka bile su nedavno održani parlamentarni izbori i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopštili su iz Srpske liste detalje ovog sastanka.

Zvaničnici Srpske liste naglasili su da je veoma važno u što skorijem vremenu da se nastavi sa dijalogom, ali kako su naveli i ujedno iskoristili priliku da podsete Specijalnog izaslanika na potpisane sporazume koji još uvek nisu sprovedeni od strane Prištine, a koji su, kako ocenjuju iz SL, od suštinske važnosti za siguran opstanak srpskog naroda.

Sa druge strane, nakon sastanka sa političkim predstavnicima kosovskih stranaka, oglasio se i Miroslav Lajčak na Tviteru, naglasivši da je sa njima razgovarao o potrebi da podrže dijalog, a koji je, kako je naveo, u interesu građana Kosova, te i da je „srećan jer su mu posvećeni“.

Detaljnije o poseti u:

Lajčak: Nema prepreke za sporazum sa Srbijom za vreme mandata Kurti-Osmani

Kurti posle sastanka sa Lajčakom: Dijalog sa Srbijom naš 4. prioritet

Lajčak stigao na Kosovo, želi da čuje kada će biti nastavljen dijalog u Briselu

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.