KZKIM: Ponuda Čekua je cinična i nekorektna

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je “cinizmom i nekorektnošću”, ponudu ministra Agima Čekua Beogradu za pomoć specijalnih jedinica za zaštitu od prirodnih katastrofa Kosovskih snaga bezbednosti, “da su voljne da idu sa opremom u Srbiju, ako Vlada Srbije to zatraži”.
 
“U trenutku dok se u Srbiji prebrojavaju nastradali i evidentira šteta nastala u, do sada nezapamćenim poplavama, Hašim Tači, nudi pomoć onih snaga koje srpski narod na Kosmetu pamti samo po zlu. Izrasle ispod šinjela zloglasne tzv. OVK, Kosovske snage bezbednosti asociraju na mnogobrojne zločine o kojima se ćuti, a koji će formiranjem Specijalnog međunarodnog suda za ratne zločine, konačno, nadamo se, biti rasvetljeni”, navodi se u reagovanju Kancelarije Vlade Srbije. 
 
Nedopustivo je, smatraju u Kancelariji, “da, dok ceo civilizovani svet u ovom trenutku saoseća sa Srbijom i šalje nesebičnu pomoć, Hašim Tači koristi dane žalosti da preko medija, u predizborne svrhe, promoviše takozvanu Vojsku Kosova”.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.