O barikadi odlučuju građani, poručili Rakić i Božović

Izvor: RTK2 – Siniša Kostić (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je povodom izjave šefa izbornog štaba Alijanse za budućnost Kosova Ardijana Đinija da će ukoliko Ramuš Haradinaj postane premijer Kosova ukloniti barikade na Ibru u Mitrovici, poručio da barikade na mostu neće rušiti ni premijer kosovske vlade, ni on kao gradonačelnik, niti šef izbornog štaba Alijanse za budućnost Kosova.

”Barikade će u Severnoj Mitrovici biti uklonjene onog trenutka kada građani Severne Mitrovice budu spremni na to”, rekao je za RTK2 Rakić i dodao da Priština umesto da se bavi problemom povratka raseljenih lica i obnovi porušene manastire i crkve, preti severu.
 
”Te pretnje svakako neće doprineti smirivanju tenzija, normalizaciji odnosa i što je najvažnije sticanju poverenja”, naglašava prvi čovek Severne Mitrovice.
 
Rakić je još jednom apelovao na Prištinu da smanji tenzije i ne vrši pritisak i poručio da građani Severne Mitrovice nisu branili most, već svoje živote, porodice i domove i da barikade ostaju do onog trenutka dok građani Severne Mitrovice ne odluče drugačije.
 
Predsednica SO Severna Mitrovica Ksenija Božovič je povodom izjava iz stranke Ramuša Haradinaja za RTK2 rekla da je to predizborni markenting Alijanse za budućnost Kosova.
 
“Što se tiče barikada koje se nalaze na mostu u Severnoj Mitrovici, mogu da kažem da o tome možemo razgovarati kada prestanu potrebe i razlozi zbog čega su te barikade tu gde jesu i kada sami građani Severne Mitrovice smatraju da za njima više nema potrebe”, rekla je Božovićeva.
 
“Potrebe za barikadama neće biti kada građani osete potpunu sigurnost za sebe i svoje porodice i kada se stvori međuetničko poverenje”, dodala je Ksenija Božović.
 
Predsednica Skupštine opštine Severne Mitrovice je istakla da još uvek nije trenutak da se razmišlja u tom pravcu, i da nisu stvoreni potrebni uslovi, poverenje, tako da ova izjava govori samo o predizbornom marketingu.
 
Podsetimo, sinoć je Šef izbornog štaba Alijanse za budućnost Kosova Ardian Đini u ime svoje partije najavio da će njen predsednik Ramuš Haradinaj, veoma brzo ukloniti barikade na Ibru u Mitrovici, ako bude izabran za kosovskog premijera.
 
“Za 100 dana sa Ramušem na mestu premijera će pasti barikade na mostu preko Ibra i most će biti otvoren, Zapišite to negde, jer će se to desiti”, rekao je Đini predstavljajući ABK na TV “Kohavision”, ističući da se radi o “važnom javnom obećanju” ABK.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.