Kumnova: Kurti i Osmani neće ući u razgovore sa Srbijom bez povratka naših najmilijih

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno rpeveden sa albanskog)

Predsednica udruženja „Pozivi majki“ Nusrete Kumnova (Nysrete) veruje da premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani neće ući u razgovore sa Srbijom bez povratka naših najmilijih.

Nada se da će se potruditi da izvrše pritisak na Srbiju kako bi otvorila arhive.

„Sve vlade, svi premijeri su se trudili da ubede Srbiju da otvori arhive i da kaže mesto gde se nalaze nestali, zato što je Srbija uvek ona, kako su nam govorili naši stari, da su oni stalno mislili da čine zločine na Kosovu“.

„Sa novom vladom, nadam se, to su premijer Kurti i predsednica Osmani, i čini se da imaju mnogo energije i iskrenosti da neće voditi razgovore sa Srbijom bez vraćanja svih građana Kosova iz Srbije, sa groblja koja drže. Nada se umire poslednja, ali uvek se rađamo iz nade, nadamo se da će Kurti dati maksimum da izvrši pritisak na Srbiju preko međunarodne zajednice i vrati sve ljude koji nam nedostaju“, Rekla je ona za ATV.

KoSSev: Kako je danas obeležen Međunarodni dan nestalih, i šta je u intervjuu za KoSSev kazao direktor FHP Bekim Bljakaj (Blakaj), čitajte u vestima:

Na Međunarodni dan nestalih uzajamne optužbe Beograda i Prištine, stručnjaci upozoravaju na pristrasnost i bol porodica

Bljakaj: 22 godine nakon rata i dalje se broje žrtve samo jedne stranePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.