Krstić o protestu u Mitrovici: „Ode dinar, ali nam ostaju ovi što ga svojom politikom sahraniše“

Protest Kosovska Mitrovica penzioneri dinar Uredba zastava transparenti Srpska lista
FOTO: KoSSev

U severnom delu Kosovske Mitrovice „javno je sahranjen“ srpski dinar – ovako novinar Branislav Krstić vidi epilog današnjeg protesta najavljenog kao „veliki opštenarodni skup“, protiv odluke o izbacivanju upravo ove valute iz platnog prometa na Kosovu.

„Ostaće zabeleženo da je od dolaska međunarodne mirovne misije na Severu Kosova ovo bio najmirniji protest Srba“, ocenjuje Krstić.

Navodi da se za to „pobrinula“ i da je „zaslužna“ Srpska lista.

Krstić poručuje da su Srbi „obezglavljeni i napušteni“, te da su danas „mirno posmatrali kako se za govornicom smenjuju ljudi bez energije otpora i protesta“.

„Mirno i dostojanstveno danas smo prisustvovali sahrani srpskog dinara. Većina prisutnih zbog poznate ‘radne obaveze’, zajedno sa najvišim čelnicima Srpske liste na protestnom skupu u Mitrovici sahranili su javno srpski dinar“, poručio je ovaj novinar iz Kosovske Mitrovice.

Kaže i da govornici danas nisu uputili jasnu i snažnu poruku međunarodnoj zajednici i vlastima u Prištini, ali ni preporuku građanima – šta i kako dalje.

„Protest je protekao mirno i dostojanstveno, bez niti jednog protestnog skandiranja ‘ne damo dinar’. Ne daj Bože da je bilo ko od tih patriota iz Srpske liste povikao ‘Živela Srbija'“, dodaje Krstić.

Zapisano je da kod Srba najlepše pevaju zablude i izdaje

Sa druge strane, poručuje da su ne tako davno „ovi isti ljudi“ na trgu Kosovskoj Mitrovici „u horu klicali ‘Aco Srbine'“.

„Eto, ode dinar ali nam ostaju ovi što ga svojom politikom sahraniše. Večnaja pamjat i slava mu!“, zaključuje Krstić.

O današnjem protestu u severnom delu Kosovske Mitrovice čitajte u vestima:

Policija: Skup protekao mirno, bilo oko 1,800 ljudi, dolazilo se organizovano i iz drugih regiona

Poruke sa skupa: Ne dozvolite jednom čoveku da uništi sve ono za šta se EU zalaže, potrebno je da se odluka ukine

Veliki skup u Kosovskoj Mitrovici: „Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.