Policija: Skup protekao mirno, bilo oko 1,800 ljudi, dolazilo se organizovano i iz drugih regiona

Protest Kosovska Mitrovica penzioneri dinar Uredba transparenti
FOTO: KoSSev

Današnji protest na trgu protekao je mirno, ocenila je Kosovska policija koja ga je obezbeđivala.

Protest zbog odluke Prištine o dinarima, počeo je tačno u podne i trajao je pola sata.

Bio je regularno prijavljen Kosovskoj policiji od strane organizatora, odnosno Udruženja penzionera, i oni su, kažu, preduzeli posebne policijske mere da bi sigurnost za vreme i nakon protesta obezbedili.

„Kosovska policija je uvek priznavala i priznavaće pravo građana na javna okupljanja, slobodu govora na javnim skupovima, protestima i demonstracijama u skladu sa Ustavom i zakonima na snazi“, navode.

Iako su procene bile da je skupu prisustvovalo par hiljada ljudi, iz policije raspolažu podatkom od oko 1,800 okupljenih.

Takođe, raspolažu i informacijom da u taj broj spadaju i oni koji su, iz drugih regiona – na protest dolazili prevozima.

„U protestu je učestvovalo oko 1.800 ljudi, uključujući i one iz regiona. Razni su došli u organizovanom obliku – autobusom i automobilom. Završilo se u 12.30 i prošlo je bez ikakvih incidenata“, naveli su iz Kosovske policije.

Kako je protekao današnji skup, podsetite se u: 

Poruke sa skupa: Ne dozvolite jednom čoveku da uništi sve ono za šta se EU zalaže, potrebno je da se odluka ukine

Veliki skup u Kosovskoj Mitrovici: „Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.