KP: U prvih 6 meseci u saobraćajnim nesrećama poginule 52 osobe. Apeluju na oprez

Kosovska policija na terenu, saobraćajna policija
Kosovska policija na terenu

Od januara do juna 52 osobe izgubile su život na Kosovu u saobraćajnim nesrećama. U istom periodu, povređeno je 5.629 osoba, a zabeležene su ukupno 7.003 saobraćajne nesreće. Kosovska policija izdala je 184.801 kazni – najnovija je statistika ove policije. Iz KP-a je medijima dostavljeno saopštenje nakon što je juče petočlana porodica, sa troje dece, poginula u saobraćajnoj nesreći kod Suve Reke. Policija je potvrdila da je zabeležen još jedan smrtni slučaj, te se tako broj poginulih tokom vikenda popeo na 6. Istovremeno apeluju posebno na vozače da budu na oprezu.

„Posebna pažnja je potrebna u ovom periodu kada su pojačani saobraćaj i padavine, što može da utiče na ograničenu vidljivost i saobraćaj na ulicama,“ navode iz KP-a.

Pored statistike za prvih šest meseci ove godine, dostavljena je statistika i za isti period prošle godine.

Broj smrtnih ishoda usled saobraćajnih nesreća smanjen je u odnosu na prošlu godinu za 3.7 odsto. Međutim, to je za samo dva smrtna slučaja manje u odnosu na 2017.

Identičan apel policija je uputila i početkom juna, kada je zabeleženo šest smrtnih slučajeva u roku od tri dana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.