Kosovo: Za tri dana šestoro poginulo u saobraćajnim nesrećama, policija apeluje na opreznost

Tri osobe poginule su rano jutros u saobraćajnoj nesreći u regionu Peći. Dva dana ranije u regionu Uroševca zabeležene su takođe tri smrtna slučajeva usled saobraćajne nesreće. S obzirom na sve veći broj fatalnih ishoda, Kosovska policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju budnost i odgovornost – današnji je apel ove policije.

Iz KP-a su nakon dva najnovija slučaja naveli da je situacija u drumskom saobraćaju zabrinjavajuća i da „zahteva ozbiljan pristup svih“, podsećajući da svakodnevno izdaju veliki broj kazni, odnosno oko 1000.

A kako su u oba slučaja vozači automobila u kojima su se nalazile žrtve i izazvali nesreće, apel se tiče poštovanja saobraćajnih znakova i prilagođavanje brzine vozila uslovima puteva.

Istovremeno su iz policije podsetili da na pažnju vozača utiču umor, neispavanost, alkohol, te upozorili na korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje i „druge radnje“ koje mogu da prouzrokuju opasnost.

Prema poslednjem dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije, zabeležene su 23 saobraćajne nesreće sa povredama, 35 bez povreda, a izdato je 907 kazni.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.