KP: U Đakovici otkrivena laboratorija za uzgajanje kanabisa

FOTO: Kosovska policija

U akciji koja je jutros sprovedena u Đakovici, Kosovska policija je otkrila laboratoriju za uzgajanje kanabisa, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kosovska policija, odnosno Direkcija za istragu trgovine narkoticima izvršila je danas pretres kuće za koju se sumnjalo da je korišćena za vršenje kriminalnih radnji.

Tokom pretresa kuće, u podrumu je otkrivena laboratorija sa ventilacijom, posebnim svetlima i drugom opremom koja služi za uzgoj biljaka kanabisa, saopšteno je.

Tom prilikom, kao dokazni materijal, zaplenjeno je četrnaest saksija sa biljkama (za koje se pretpostavlja da su kanabis sativa) u dužini od 90-160 cm, 11 biljaka u procesu sušenja koje su pronađene na tavanu za koje se takođe sumnja da su kanabis sativa, 4 boce (1,5 i 2 l) napunjene tečnošću za koju se sumnja da je ulje kanabisa, 2 plastenika za uzgoj biljaka, 2 regulatora napona zajedno sa lampama, 2 osveživača vazduha, jedan ventilator, jedan termometar za merenje temperature i 6 metaka nepoznatog kalibra.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Đakovici izašao je na lice mesta i naložio pokretanje postupka za „uzgajanje opijumskog maka, biljke koke ili psihoaktivne konoplje” i „ilegalno posedovanje oružja“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.