KP: Teška krađa u Leposaviću, kršenje epidemioloških mera u Zvečanu

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija zabeležila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju dva slučaja koja su se dogodila na Severu Kosova. Od toga – teška krađa u Leposaviću i kršenja mera u vreme pandemije u Zvečanu.

U selu Borčane u Leposaviću, juče je zabeležen slučaj teške krađe, malo pre ponoći, kada su nepoznata lica provalila privatnu kuću i ukrala 25 tegli meda u vrednosti oko 450 evra.

Slučaj je otvoren i dalje se istražuje, navode iz policije.

U Zvečanu je juče oko 17 časova registrovan slučaj nepridržavanja zdravstvenih mera tokom epidemije.

Kosovska policija privela je muškarca iz ove opštine zbog nepoštovanja mera koje je uvela kosovska vlada u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Odlukom tužioca osumnjičeni je pušten i slučaj je stavljen u redovnu proceduru.

Kosovska policija je u svom 24-časovnom izveštaju ujedno saopštila da je u poslednja 24 sata preduzela mere protiv 44 osoba, zbog nepostupanja u skladu sa zdravstvenim odredbama tokom epidemije i otvorila ukupno 26 slučajeva.

Najviše slučajeva registrovano je u Prizrenu, čak 15, dok je postupak pokrenut protiv 25 osoba.

U Prištini je policija otvorila četiri slučaja, dva u Uroševcu, jedan u Gnjilanu, jedan u Đakovici, dva u Južnoj Mitrovici.

Pročitajte još:

 RTS: Krađa u Babinom MostuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.