KP: Saobraćajka u Zubinom Potoku, šverc robe, ilegalni ulazak na Kosovo

Policija KBC Kosovska Mitrovica
FOTO: KoSSev

Kosovska policija registrovala je više slučajeva u svom 24-časovnom izveštaju za većinski srpske sredine. U Lapljem Selu je povređen građevinski radnik, u Štrpcu su pronađena eksplozivna sredstva, a u Zubinom Potoku se dogodila saobraćajna nezgoda.

U Lapljem Selu, kod Gračanice, radnik u građevinskoj firmi je pao i zadobio telesne povrede, usled čega mu je ukazana medicinska pomoć, saopštila je KP.

Kao osumnjičenog, policija je označila vlasnika kompanije, koji je ujedno i ispitan.

Policija je ujedno juče u popodnevnim satima uhapsila jednu osobu u Štrpcu, zbog neovlašćenog posedovanja oružja.

Kako se navodi u saopštenju, ova osoba je uhapšena nakon što je tokom pretresa štale u vlasništvu neke druge osobe, pronađena torba u kojoj su bila eksploziva sredstva.

Pronađene su dve ručne bombe, tromblon, 28 metaka, oprema za čišćenje oružja, jedna maska i vojna torba, koji su preuzeti od strane jedinice KBS-a za deminiranje.

Osumnjičeni je ispitan a potom i priveden.

U Zubinom Potoku juče je registrovana saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila.

U saopštenju se precizira da su povređena četvorica muškarca koji su potom i hospitalizovani.

Odeljenje granične policije registrovalo je dva slučaja u prehodna 24 sata, jedan u Koretinu, nedaleko od prelaza Končulj, na teritoriji opštine Kosovska Kamenica, a drugi u Leposaviću.

Jedna osoba privedena je u selu Koretin, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno 800 kilograma paprike za koju se sumnja da je došla na Kosovo iz centralne Srbije.

I vozilo i roba su preusmereni na carinski terminal, dok je osumnjičeni pušten.

Ujedno, u Leposaviću su policijski službenici, tokom patroliranja, naišli na osumnjičenog muškarca, koji je svojim automobilom ilegalno ušao na teritoriju Kosova iz centralne Srbije.

Slučaj je otvoren i klasifikovan kao „neovlašćeni prelazak granice“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.