KP: Porodično nasilje u Zvečanu; Oštećeni predizborni plakati u severnom delu Mitrovice

nasilje u porodici

Kosovska policija registrovala je tokom jučerašnjeg dana u Zvečanu dva slučaja porodičnog nasilja. Dok je u Severnoj Mitrovici registrovan slučaj uništavanja predizbornih plakata.

Naime, u Zvečanu je juče u popodnevnim satima uhapšena žena, nakon što je, posle verbalne svađe, fizički nasrnula na svog brata.

Nakon razgovora sa tužiocem ona je puštena na slobodu.

Nešto kasnije, u istom gradu muškarac sa Kosova je pod dejstvom alkohola verbalno vređao svoju ćerku, a potom i fizički napao njenog sina.

Njemu je potom, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje.

S druge strane, u Severnom delu Mitrovice, nepoznate osobe oštetile su predizborne plakate, koji su bili izlepljeni na različitim delovima po gradu, potvrdila je danas Kosovska policija, navodeći da istražuje slučaj.

Podsetimo, kandidat za odbornika SO Severna Mitrovica ispred GI „Srpski opstanak“, Dušan Milunović, potvrdio je juče za KoSSev da su nepoznate osobe u subotu uveče pocepale, za vreme policijskog časa, plakate ove građanske inicijative, koji su nešto ranije istog dana zalepljeni širom grada.

Milunović, koji je prijavio slučaj policiji, kazao je da je u subotu, u periodu od 17. do 20.00 časova zalepio oko 500 plakata, ali i da su u međuvremenu oni pocepani na 18 od ukupno 20 lokacija na kojima ih je zalepio.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.