Prizren: Uhapšen nakon što su mu u kući pronašli više od 9 kg kanabisa i oružje

kanabis
FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije regiona Prizren, uhapsili su juče jednu osobu u čijoj je kući pronađena veća količina opojnih supstanci – marihuane i kanabisa.

Odeljenje za istragu trgovine narkoticima ovog regiona došlo je juče do saznanja da se u kući S.T. (1976) nalaze opojne supstance.

Uz usmeni nalog sudije i u saradnji sa specijalnim jedinicama za borbu protiv narkotika i forenzičara, izvršen je pretres kuće i drugih objekata, kao i vozila osumnjičenog, navodi KP.

Pronađene su i konfiskovane: Dve sačmarice i petnaest (15) metaka, jedan pištolj sa praznim okvirima, zatim više kesa kanabisa u težini od ukupno 9.200 grama, kao i 12 biljaka kanabisa posađenih u blizini sela Tupec.

Precizira se da su konfiskovani: opojna supstanca, za koju se sumnja da je marihuana, u težini od ukupno 1.900 grama, jedan automobil i dva mobilna telefona.

O slučaju je obavešten tužilac, koji je naložio da se osumnjičeni tereti za „nezakonito uzgajanje i posedovanje opojnih droga“, kao i „neovlašćeno posedovanje oružja“.

Osumnjičenom je određeno 48-časovno zadržavanje.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.