KP nakon prijavljene pucnjave na planinare u Z.P: Nismo pronašli čaure, nastavlja se potraga

Foto: Kallxo

„Uprkos terenskoj potrazi, policija nije uspela da pronađe čaure“, oglasila se Kosovska policija dan nakon što su članovi „Kosovskog planinskog društva“ prijavili da je tokom šetnje na području Zubinog Potoka pucano u njihovom pravcu, ali i serije osuđujućih reakcija koje su istog dana stigle iz Prištine.

U prištinskim medijima juče je osvanulo na desetine tekstova o tome da su u planinskom području sela Bube dve nepoznate osobe pucale na članove Kosovskog planinskog društva u više navrata, da je ispaljeno oko 60 metaka, ali i da nema povređenih.

Odmah zatim usledila je serija negativnih reakcija iz Prištine – „reč je o pokušaju širenja straha“; „počinioce bi trebalo što pre pronaći i uhapsiti“; „neophodno je poboljšati bezbednosnu situaciju na severu Kosova“.

Kritike su upućene i na račun lokalnih zvaničnika u Severnoj Mitrovici zbog toga što nisu osudili incident.

Policija je još juče potvrdila da je slučaj prijavljen. Danas su se oglasili novim saopštenjem, navodeći da su preduzete sve operativne i istražne radnje s ciljem razjašnjenja okolnosti.

U planinskom području sela Bube, na lice mesta izašle su policijske jedinice uz podršku istražitelja i Jedinice za brzo reagovanje.

Oni su pretražili područje u kom je, prema prijavi planinara, pucano iz vatrenog oružja, dok su ujedno razgovarali sa lokalnim stanovništvom, poručili su iz KP, ali i naglasili da materijalni dokazi nisu pronađeni.

„Tokom jučerašnjeg dana, uprkos terenskoj potrazi, policija nije uspela da pronađe materijalne dokaze, odnosno čaure ispaljene iz oružja“, navodi se u saopštenju policije.

Članovi „Kosovskog planinskog društva“ , njih deset, koji su juče odbili da daju izjave na Severu Kosova, danas su to učinili u Prištini.

Iz policije najavljuju da će istražitelji zajedno sa svedocima i policijskim jedinicama ponovo pretražiti lokaciju s ciljem pronalaska materijalnih dokaza.

Zatražili su saradnju i pomoć stavnovnika opštine Zubin Potok i poručili da će se akcije preduzimati u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici.

Pročitajte još:

ZP: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih; Nižu se reakcije iz Prišine – pronaći i kazniti počinioce

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.