KP demantovala prebijanje na Brnjaku, o prebijanju u šumi kod Kopilovića još uvek nema saznanja

FOTO: KoSSev

„Informacija da je kosovska policija navodno danas u blizini Brnjaka pretukla trojicu Srba nije tačna i namenjena je dezinformisanju javnosti, predstavljanju situacije kao nesigurne po građane, kao i za ispunjenje različitih političkih ambicija“, saopštila je Kosovska policija posle vesti u srpskim medijima da su na Brnjaku pretučena trojica Srba.

I dalje, međutim, ostaje nerazjašnjeno, odnosno nepotvrđeno sa policijske strane, šta se danas dogodilo u šumi kod sela Kopiloviće koje se nalazi iznad magistralnog puta ka Brnjaku, gde su trojica Srba posvedočila da ih je baš tu napala Kosovska policija, dok su radili privatnim poslom, a čije su povrede, bar kod jednog, vidljive golim okom, a koje je dr Elek okarakterisao kao teške telesne povrede.

Policija je u svom saopštenju demantovala, kako je navela, „pristrasan i neistinit“ članak koji je lokalni medij objavio ranije danas, imenujući ih, i optuživši da „stalno objavljuje takve dezinformacije“, i to kao drugi demantij njihovih vesti za dva dana.

U pitanju je bila vest da su na Brnjaku pretučena trojica Srba, odnosno da su „pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok, napala trojicu lokalnih Srba(…).“

„Takve informacije nakon službenih provera pokazale su se neistinitima, pošto na graničnom prelazu nije bilo zadržavanja niti kontakta sa bilo kakvim demonstrantima“, saopštila je Kosovska policija.

Prema njihovom saopštenju, međutim, dogodilo se to da je danas i „usput policijska jedinica legitimisala tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su se vozili iza kolone policajaca ugrožavajući bezbednost pripadnika policije i policijske operacije“.

„Službenici su priveli, proverili i još mnogo toga nakon čega su pustili trojicu vozača sa Kosova, a koji su dobili uputstva da se pojave u policijskoj stanici Južna Mitrovica“, precizirala je policija poslavši medijima i dokumenta, sa zamagljenim ličnim podacima,  kako kaže, koje je zaustavila.

Međutim, u mitrovičkoj bolnici nalaze se dva povređena Srbina iz Ibarskog Kolašina. Ona su danas, u rano popodne, kolima hitne pomoći dovežena iz Zubinog Potoka, a treći povređeni Srbin je zbrinut u Domu zdravlja u tom mestu.

Naš portal je snimio dolazak ambulantnog vozila, ali i izjavu direktora KBC Zlatana Eleka, kao i povređenog Dragišu Vlaškovića.

On ima vidljive povrede usne duplje, a žali se na bolove u leđima, nogama i grudnom košu nakon što je posvedočio da je preživeo psihičko i fizičko nasilje danas od strane pripadnika Kosovske policije.

Taj slučaj se dogodio u šumi kod sela Kopiloviće, i prema kazivanju Vlaškovića, oni nisu bili deo grupe Srba koji protestuju, već su išli u šumu privatnim poslom i nisu ničim izazvali napad policajaca koje su tamo zatekli.

U razgovoru za KoSSev portparol Baki Keljani ovaj događaj nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje, jer ga Kosovska policija „nije još uvek verifikovala“, te da će „blagovremeno obavestiti javnost ukoliko budu imali saznanja“, kazao je. On je insistirao u razgovoru da je policija samo demantovala pisanje lokalnog medija da je danas na prelazu Brnjak navodno pretučeno troje ljudi, pruživši detalje šta se dogodilo na samom prelazu.

U javnost je sinoć, preko Kljana Kosova, procureo snimak razgovora načelnika Specijalne operativne jedinice Kosovske policije, Besarta Ahmetija koji je u utorak razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Zubinog Potoka, Nemanjom Jakšićem o, kako je kazao, provokacijama. U ovom razgovoru se čuje Ahmeti koji kaže da Kosovska policija neće nikome sprečiti da se kreće, ali da neće tolerisati provokacije demonstranata, prenosi Klan Kosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.