Klan Kosova: Kako izgleda razgovor policije i zamenika gradonačelnika na Brnjaku?

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Načelnik Specijalne operativne jedinice Kosovske policije, Besart Ahmeti, u utorak je razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Zubinog Potoka, Nemanjom Jakšićem, u vezi sa provokacijama demonstranata na Brnjaku.

U ovom razgovoru se čuje Ahmeti koji kaže da Kosovska policija neće nikome sprečiti da se kreće, ali da neće tolerisati provokacije demonstranata, prenosi Klan Kosova.

„Juče sam na početku bio u kontaktu sa gradonačelnikom, koji nam je rekao da će ukloniti jednu traku kamiona tokom dana. Znam da gradonačelnik ne može da kontroliše sve ljude ovde. Nisam vršio pritisak na njega da ispuni to što je rečeno. Rekli ste da bude bez provokacija, ne provociramo nikoga jer smo profesionalci, ali ljudi dižu srednji prst kad popiju tri piva. Budite malo oprezniji. Govorim o tome danas, ne dozvolite da dođe do provokacija jer ćete doći sa drugim zahtevom“, čuje se kako kaže Ahmeti.

„Neću da ponavljam jučerašnji zahtev za kamione, jer znam da vas to dovodi u težak položaj i da to ne možete učiniti. Ja ću to da uradim samo ako dobijem naređenja“.

Ahmeti naglašava da su pripadnici Kosovske policije profesionalci i da kao takvi reaguju bez ikakve sklonosti prema bilo kome.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.