KP 24 sata: Uklanjanje eksplozivne naprave, tuče, ilegalna seča šume, krađe…

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U Severnoj Mitrovici noćas je zabeležen samo jedan slučaj za policijsku hroniku i to privođenje u ulici Lola Ribar nešto pre ponoći usled nepridržavanja mera o ograničenom kretanju, dok je u Južnoj Mitrovici, to jest u Vučitrnu, privedeno dvoje za napad na policajca kojem je ukazana medicinska pomoć. Njima je ujedno određeno i 48-časovno zadržavanje.

U Uroševcu su juče popodne jedinice za deminiranje američkog KFOR-a i KBS uklonile eksplozivu napravu, odnosno izvele kontrolisanu eksploziju. Prethodno je jedan muškarac sa Kosova policiji prijavio da je pronašao sumnjivu eksplozivnu napravu. Mesto je obezbeđeno i nije bilo drugog incidenta.

U Kamenici je kasno sinoć uhapšen muškarac koji je upravljao traktorom natovarenim stokom, a za šta nije imao potpunu transportnu dokumentaciju.

Stoka i traktor su zaplenjeni.

U Istoku je nešto ranije sinoć uhapšen muškarac koji je takođe upravljao traktorom sa prikolicom na kojoj su bila natovarena drva u zapremini od skoro 6 kubnih metara, a za koja je utvrđeno da se radi o ilegalnoj seči šume.

Zaplenjeni su i traktor i drva, a muškarcu je određen pritvor.

Policijska patrola je juče kod prelaza Vrmica privela i albanskog državljanina za kojeg navode da je ilegalno prešao granicu iz Albanije na Kosovo.

U prištinskom regionu koji uključuje Obilić i Podujevo su registrovane tri tuče sa upotrebom, odnosno pretnjom vatrenim oružjem i u svima je učestvovalo više lica, uz četvrti incident porodičnog nasilja supruga nad suprugom. U tri ovakva slučaja za više lica određeno je 48-časovno zadržavanje. U istom regionu bilo je i krađa, motocikla i registrovanog pištolja, kao i još jedno privođenje za nezakonito kockanje.

Retko za policijske izveštaje u Peći i Đakovici, u protekla 24 časa nisu registrovani incidenti, uključujući i one u vezi sa nepoštovanjem mera restrikcije kretanja i zabrane rada ugostiteljskih objekata, dok je u Gnjilanu priveden pa pušten vlasnik bara, upravo zbog zabrane rada ugostiteljskih objekata.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.