Mali: Do srede će svi penzioneri dobiti po 100 evra, novca ima u trezoru

Siniša fMali
FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je po 100 evra uplaćeno za 950.000 penzionera Srbije koji su imali račun u Poštanskoj štedionici, dok će u ponedeljak početi isplata onima sa računima u ostalim bankama.

„Do srede naredne nedelje, isplatićemo svih 1.780.000 penzionera“, rekao je Mali za Televiziju Prva, govoreći o pomoći države građanima od po 100 evra.

Kako je rekao, u četvrtak i petak naredne nedelje isplaćuju one koji primaju novčanu socijalnu pomoć i zatim od 25. maja kreće sukcesivna isplata svih onih koji su se do sada prijavili.

„Prijavljivanje traje do 5. juna, dan, dva, tri, nakon toga sve ćemo završiti, ni na koji način građani Srbije ne treba da brinu, trezor će uplaćivati taj novac“, naglasio je Mali.

On je rekao da je to „uspeh svih građana Srbije, jer se „pokazalo koliko su se reforme u proteklom periodu isplatile“.

„Kad imate zdrave javne finansije, čvrstu podlogu za ovakve mere, onda imate ovakav uspeh, čuli ste građane da svakom ovo mnogo znači, neko će platiti račune, neko će pokloniti, neko dati unucima“, rekao je Mali.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.