Kostić: Do sada vakcinisano 200 osoba na teritoriji opštine Gračanica

viši službenik u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Opštini Gračanica Slobodan Kostić
FOTO: RTK2

Gostujući u Jutarnjem programu RTK2, viši službenik u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Opštini Gračanica, Slobodan Kostić, rekao je da se proces vakcinacije odvija bez problema. Do sada je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 200 osoba.

„Proces vakcinacije u centru za vakcinaciju koji se nalazi u dijagnostičnom centru u Gračanici započeo je prošlog utorka, dakle pre nedelju dana. Za sada se sve odvija u najboljem redu. Veoma smo zadovoljni odzivom građana. Broj vakcinisanih zaključno sa jučerašnjim danom iznosi 200 građana koji su primili prvu dozu vakcine.“

Kostić pojašnjava proces prijave za vakcinaciju u ovoj opštini.

„Ukoliko građani dođu u dijagnostički centar do 13h oni će primiti Fajzer vakcinu ukoliko su, naravno, zainteresovani za tu vakcinu. Ukoliko žele Astrazeneka vakcinu, prijaviće svoje lične i kontakt podatke i ubrzo će biti kontaktirani, dakle u narednih nekoliko dana će moći da prime i tu vakcinu. Svi zainteresovani građani mogu da dođu ličnu u dijagnostički centar ili da pozovu broj 049763666 i na taj način mogu da zakažu svoj termin. Službenici i medicinsko osoblje koje tamo radi će rezervisati vreme“.

Ono što posebno ohrabruje jeste činjenica da je broj vakcinisane omladine u porastu, poručuje Kostić izraživši nadu da će se tako i nastaviti. Istovremeno se, objašnjava, vrši imunizacija starijih naraštaja.

„Jako je veliki broj mladih starosti 30-35 godina zapravo većina vakcinisanih građana, od pomenutih 200 koji su primili prvu dozu. S obzirom na to da se zakazuje imunizacija građana, taj trend će se i ubuduće nastaviti. Ima i starijih građana, veliki broj je vakcinisan i prvom i drugom dozom. Oni koji se sada vakcinisu su pretežno mladi građani“, rekao je Kostić.

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.