Privedena dvojica, planirali terorističke napade na KFOR, u Francuskoj i Belgiji

Osnovni sud u Prištini odredio je E.H. i G.Š. jednomesečni pritvor zbog sumnje da su planirali samoubilački napad na snage KFOR-a, ali i pripremali terorističke napade na Kosovu, u Belgiji i Francuskoj, saopštio je ovaj sud. Dvojica okrivljenih privedena su petog juna. Informacija o privođenju saopštena je, međutim, tri dana kasnije – juče, kada im je sud i odredio jednomesečni pritvor.

G.Š., inače belgijski državljanin, i E.H. su, kako se navodi, planirali samoubilački napad eksplozivnim vozilom na pripadnike KFOR-a od maja do 2. juna, ali i na drugim mestima sa „visokom frekvencijom građana“ – na Kosovu, u Belgiji i Francuskoj. Takođe, planirali su nabavku vatrenog oružja i eksplozivnih naprava.

Gde su tačno dvojica okrivljenih privedena, nije saopšteno, ali se navodi da je to učinjeno nakon istrage, praćenja i prisluškivanja razgovora koje je vršila policija u Prištini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.