Kosovsko ministarstvo finansija: Isplata 130 evra pomoći počinje sutra

novac evri
Foto: Ilustracija, Morgue File

Kosovska ministarka finansija Hikmeta Bajrami, saopštila je da su danas izvršena plaćanja za meru 15, porodicama koje nemaju nijednog zaposlenog člana. Novčanu naknadu u iznosu od 130 evra, građani kojima je ista odobrena, moći će da podignu već sutra.

„Zadovoljstvo mi je što vas mogu obavestiti da je Ministarstvo finansija danas (29.06.2020.) izvršilo plaćanje za meru 15 u iznosu od 1,991,210.00 evra za 15.317 porodica, koje nemaju zaposlenog nijednog člana porodice. Korisnici mogu da podignu sredstva od sutra“, napisala je Bajrami u objavi na Fejsbuku.

U međuvremenu i kosovski premijer Avdulah Hoti na Tviteru, saopštio je da ministarstvo finansija izdvojilo dva miliona evra za 15.317 koje nemaju nijednog zaposlenog člana, kao i da sredstva mogu podići već sutra, noseći maske i poštujući socijalnu distancu.

Podsetimo, na predlog kosovskog ministarstva finansija, vlada u Prištini još 31. marta usvojila je hitni fiskalni paket prve pomoći usled pogođenosti ekonomskim posledicama u pandemiji koronavirusa.

U hitnom fiskalnom paketu mera, za meru 15, predviđena je isplata mesečne pomoći u iznosu od 130 evra za period april-jun 2020. godine, porodicama koje nemaju nijednog zaposlenog člana, nisu korisnici nijednog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta i registrovani su kao nezaposleni u nadležnoj instituciji.

Povezani članci:

Počela isplata 130 evra za korisnike socijalne pomoći

Kosovsko ministarstvo finansija otvorilo telefonsku liniju za informacije o hitnom paketu i žalbama

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.