Kosovski policajac koji je izrazio radost zbog optužnice protiv Tačija i Veseljija na Fejsbuku je suspendovan

FOTO: Gazeta Express,
screenshot Facebok

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Policajac Gzim Krasnići (Gëzim Krasniqi) suspendovan je danas sa dužnosti, nakon što je na Fejsbuku izrazio zadovoljstvo zbog optužnica koje je tužilac Specijalnog suda podneo protiv predsednika Kosova, Hašima Tačija i bivšeg predsedavajućeg Skupštine, Kadrija Veseljija.

Direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj (Rashit Qalaj) potvrdio je za internet portal ‘Reporteri.net’ da je policija u Prištini Gzima Krasnićija suspendovala sa dužnosti, nakon što je na Fejsbuku objavio da ga raduje optužnica protiv predsednika, Hašima Tačija i predsednika PDK, Kadrija Veseljija.

„On je suspendovan“, rekao je direktor policije, na pitanje o ovom slučaju, koji je takođe objavljen u lokalnim medijima.

Krasnići, koji radi u Prištini kao policajac, podelio je vesti na društvenoj mreži Fejsbuk da se oseća srećno („feeling happy“ napisao je na Fejsbuku).

Krasnići je postao poznat tokom 2018. godine, kada je u Prištini fotografisan kako mazi psa, a fotografiju je u to vreme napravio Armend Nimani.

Podsećamo da uredba koju je izdala Generalna direkcija kosovske policije zabranjuje njenim pripadnicima da objavljuju ili komentarišu na društvenim mrežama.

Ova akcija je usledila zbog toga što šefovi policije žele da zadrže profesionalnost, nepristrasnost i neutralnost kao javne profesionalne institucije u službi svih građana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.