Evđeni Tači: Politički potez i amaterska ucena

Foto: RTK

„OVK ne samo da je vodila ispravan rat, već je bio i čist. Nema ko da promeni ovu činjenicu. Na kraju krajeva, kakva bi mogla da bude jedna vojska države od dva miliona heroja“, poručila je putem Fejsbuka bratanica kosovskog predsednika, Hašima Tačija i poslanica PDK, Evđeni Tači (Evgjeni Thaçi).

Pored otkazivanja puta za Vašington i postavljanja amblema „OVK“ na naslovnu stranu svog Fejsbuk profila, formalne reakcije Hašima Tačija na jučerašnju vest da je Kancelarija specijalizovanog tužilaštva (KST) pre dva dana podnela sudu optužnicu protiv Tačija i Kadrija Veseljija, zvanične reakcije Tačija nije bilo. Oglasila se, međutim, njegova bratanica.

Novonastalu situaciju vidi kao sukob sila koje žele da predvode svet.

„Kad god postoje nesuglasice između velikih sila sveta, nekako se nađemo tamo gde treba da označimo prekretnicu složenog političkog odnosa koji postoji između onih koji žele da dominiraju u svetom“.

Kritikuje jučerašnje saopštenje Kancelarije specijalizovanog tužilaštva ocenjujući da se radi o „političkom potezu i amaterskoj uceni koja je došla u trenutku kada je trebalo načiniti napore da se ostvari dugotrajan mir sa Srbijom i nastavi ka izvesnijoj budućnosti“.

Ocenjuje i da su principi međunarodnog prava narušeni te da su imena Tačija i Veseljija ukaljana jučerašnjim saopštenjem za medije od strane institucije koja treba da sprovodi vladavinu zakona i poštuje striktne procedure, zakone i pravila.

Kaže da civilizovani svet treba da brine ovakav razvoj događaja.

„Bez obzira na to kako će se stvari razvijati, Kosovu je napravljena velika šteta koju nikom nije dugovalo. Danas se samo Srbija može radovati. Svet i civilizovani ljudi koji vole mir treba da osećaju duboku zabrinutost“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.