Kosovski MUP potvrdio za Klan – od 1. septembra samo pet vozila sa srpskih prešlo na RKS tablice

Tablice
Foto: Indeksonline

Samo pet automobila zamenilo je tablice sa oznakama srpskih gradova na Kosovu sa RKS od 1. septembra, potvrdilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova za Klan Kosova.

„Od 1. septembra do sada registrovano je 5 vozila na RKS registarske oznake. Prijave su vršene u različitim opštinama, kao što su: Prizren, Dragaš, Leposavić, Severna Mitrovica i Gnjilane“, navodi se u odgovoru MUP-a za Klan.

Ovo ministarstvo je, međutim, demantovalo da ima podatke o tačnom broju automobila sa oznakama srpskih gradova na Kosovu.

„Nemamo tačne podatke o ukupnom broju automobila registrovanih na ‘KM’, ‘PZ’, ‘GL’, ‘UR’, ‘PE’, ‘PR’ i ‘ĐA’, pošto su registrovani u prethodnom sistemu. Po okončanju procesa biće tačno poznat njihov broj“, naveo je MUP.

I dok je MUP odgovor poslao za Klan Kosova, ni na jedan upit KoSSev portala do sada nije odgovoreno.

Podsetimo, pre tri dana kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je službeniku Kosovske policije – Srbinu zapaljen automobil upravo „nakon što ga je vlasnik registrovao na RKS“.

Ujedno je naveo da je u ranim jutarnjim satima zapaljen magacin Srbinu iz Grabovca, nakon što je registrovao automobil svog sina.

„Oba slučaja su otvoreni poziv za borbu protiv institucija Republike Kosovo“, ocenio je Svećlja, ali i dodao da su sve institucije angažovane na rasvetljavanju istih.

Svećlja je i početkom septembra izvestio o podmetnutom požaru u kući pripadnika KP u Leposaviću, koji je prethodno zamenio registarske tablice na automobilu, odnosno preregistrovao ga na RKS.

Svećlja se tada takođe obratio srpskom predsedniku, optuživši ga da „preti“ građanima na Kosovu koji žele da menjaju tablice i to nakon što je Vučić kazao da zna da je jedan od dvojice građana, koji su uzeli RKS tablice, radnik kosovskih institucija.

Informišite se o najnovijoj krizi na našim tematskim stranicama Briselski proces i Tablice

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.