Kosovski lokalni izbori: Stigli prvi zahtevi za povlačenje kandidatura

Samo dan nakon što su potvrđeni kandidati za predstojeće kosovske lokalne izbore, zakazane za 22. oktobar, Izborna komisija za žalbe i predstavke potvrdila je da je dobila prve zahteve za povlačenje kandidatura. Ukupno ih je osam, od čega su dva za opštine na Severu Kosova, javljaju kosovski mediji.

"PZAP-u su kandidati za opštinske skupštine podneli 8 zahteva za povlačenje sa liste kandidata. Kandidati su iz različitih subjekata i opština. PDK – opština Junik, Samoopredeljenje – opština Lipljan, AAK – Lipljan, Srpska lista – opština Severna Mitrovica, GI SDP Oliver Ivanović – Leposavić, GI za Albance Klokota – opština Klokot, Socijal-demokratska partija SDO – Peć, AKR – Štimlje," rekao je predsednik sekretarijata ove komisije, Mulj Desku, prenose dalje ovi mediji.

Detalji o razlozima za povlačenje kandidatura, kao i imena kandidata, međutim, nisu saopšteni.

Za predstojeće kosovske lokalne izbore potvrđen je 91 politički subjekat, a juče su objavljena i imena kandidata za gradonačelnike i odbornike. Ko su srpski kandidati na Severu i u drugim opština čitajte u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.