Kosovska vlada odobrila sporazum sa MCC-om, izdvojila i 10 miliona evra za šemu zapošljavanja jednog člana socijalno ugroženih porodica

Kosovska vlada
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Vlada Kosova odobrila je ratifikaciju sporazuma za energetski program sa MCC-om u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odluka je doneta na elektronskoj sednici Vlade.

Predsednica Osmani, premijer Kurti i ministarka ekonomije Artana Rizvanoli otputovali su u ponedeljak u Sjedinjene Američke Države na potpisivanje sporazuma vrednog 200 miliona dolara sa MCC-om, za kompaktni program Kosova. Izvršni odbor Millennium Challenge Corporation (MCC) odobrio je krajem juna kompaktni program sa Kosovom vredan preko 200 miliona dolara. Sporazum se tiče energetskih projekata.

Pored usvajanja Nacrta zakona za ugovor vredan preko 200 miliona, Vlada je usvojila i dva izveštaja i donela još jednu odluku.

Razmotreni su i usvojeni šestomesečni izveštaj budžeta za ovu godinu i revidirani godišnji izveštaj za prethodnu godinu.

U međuvremenu, Vlada je izdvojila 10 miliona evra za šemu „Vlada za porodicu“, koja ima za cilj da obezbedi da svaka porodica ima najmanje jednog zaposlenog. Ovim paketom na šest meseci, Vlada Kosova će subvencionisati preduzeća sa do 70% plate za svakog zaposlenog koji dolazi iz porodica koje nemaju zaposlene.

Povezane vesti:

Potpisivanje ugovora sa MCC-ijem: Kurti i Osmani u SAD samo posmatrači, potpisuje Rizvanoli

Kurti i Osmani otputovali u SAD: Potpisuju ugovor vredan više od 200 miliona dolara

Murati iznosi detalje o zapošljavanju jednog člana socijalno ugroženih porodicaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.