Kosovska vlada nudi 20.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja ubice iz Glođana

Kosovska vlada ponudila je 20.000 evra kao nagradu za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja osobe koja je u petak pucala na autobus u mestu Glođane i pritom usmrtila tri osobe i ranila jednu.

Kosovska policija još uvek traga za počiniocem ubistva u mestu Glođane.

Iz Kosovske vlade saopšteno je danas da je KP angažovana sa svim relevantnim jedinicama u istrazi i rasvetljavanju ubistava u najkraćem roku.

„Policija radi na prikupljanju i analizi svih relevantnih činjenica i dokaza kako bi se ovaj slučaj što pre rasvetlio i što pre priveo pravdi počinilac ovog krivičnog dela“, poručili su.

S ciljem identifikacije počinioca, kosovska vlada i ministarstvo unutrašnjih poslova i Kosovska policija zatražili su pomoć građana, tj. svih onih koji imaju informacije koje bi dovele do rešavanja slučaja.

„Kao premijer, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kosovskom policijom, apelujemo na građane koji možda imaju neka saznanja o slučaju da pomognu policiji da pronađe počinioca ovog dela i za to nudimo nagradu od 20.000 evra za svakog građanina koji može da pruži informacije koje dovode do rasvetljavanja ili otkrivanja ovog slučaja“, saopšteno je iz Kosovske vlade.

Pozvali su građane koji imaju ovakva saznanja da pozovu 080019999 ili 192, ili da se jave putem mejla na info@kosovopolice.com.

Precizira se da su pozivi besplatni, kao i da će policija da poštuje pravo na anonimnost osim ukoliko sam građanin ne zahteva drugačije.

Kosovski premijer danas je posetio Dečane zajedno sa više ministara u kosovskoj vladi i direktorom policije.

Kazao je da se uvećava broj informacija sa kojima raspolaže policija, ali i da slučaj još uvek nije rešen.

Tvrdi i da su angažovani dodatni službenici koji se bave istražnim radnjama, ali i da za sada nema osumnjičenih, tj. da ime ubice nije poznato.

Direktor Kosovske policije, kazao je da su svi istražitelji teških krivičnoh dela angažovani i da ispituju potencijalne svedoke, osobe povezane sa žrtvama i druge.

Više o ubistvu u mestu Glođane čitajte u posebnim vestima:

KIA učestvuje u istrazi, policija tvrdi i dalje da se ne radi o terorističkom aktu

Direktor policije: Ispitujemo dva do tri traga

Pucnjava u Glođanu kod Dečana, stradala dva učenika i vozač autobusa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.