KIA učestvuje u istrazi, policija tvrdi i dalje da se ne radi o terorističkom aktu

Izvor: Koha (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svečla je na konferenciji za novinare danas rekao da su vlasti dobile mnogo različitih informacija i da policija istražuje neke tragove.

„Građani za bilo kakve informacije u rasvetljavanju slučaja treba da se obrate policiji, tužilaštvu kako bi se slučaj što pre razrešio. Već imamo različite informacije koje dolaze na različite načine, a kojima se policija prema direktivama tužilaštva, bavi jednom po jednom. Nekoliko tragova koje policija istražuje se obrađuju“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Ultimatum ubici da se preda

KoSSev: Koha je takođe javila da je Svečlja istovremeno ubici dao i ultimatum da se preda. Znamo da je onaj ko pomaže ubici umešan u teški zločin, to nije samo zbog solidarnosti. Dakle, što se pre preda, to bolje za svoj kraj i za Kosovo“, rekao je Svečlja.

U međuvremenu, generalni direktor policije Samedin Mehmeti rekao je da se trenutno na licu mesta vrši uviđaj, čišćenje terena i detaljan uviđaj.

„Nažalost, sve vreme smo imali loše vreme koje nas je ometalo i sprečavalo da dobijemo neke tehničke i druge alate koji pomažu u pronalaženju tragova… Trebalo je kasno da se započne sa čišćenjem terena. Bavimo se velikim brojem slučajeva. Doveli smo dodatne jedinice i različite stručnjake različitih nivoa da obrađuju informacije i vrše najbrže ispitivanje dokaza do kojih smo došli ili se mogu naći… Možemo da govorimo o sistemu od negde dva-tri moguća traga istrage”, rekao je Mehmeti.

Prema njegovim rečima, prve sumnje su da je krivično delo počinilo jedno lice, ali da postoje mogućnosti uzajamne povezanosti sa više osoba.

„Što se tiče cirkulacije lica, ispituju se eventualni tehnički dokazi koji će nam tačno reći odakle je došao i kuda je mogao nestati. Zbog osetljivosti slučaja i situacije u kojoj se slučaj desio, obrađujemo svaki slučaj. Postoje dva ili tri različita traga, mogu biti dva ili tri različita motiva. Obrađujemo informacije koje dobijamo od ljudi koji mogu imati posredne ili direktne veze sa slučajem. Prilažu se i tehnički dokazi. Prerano je govoriti da bi to bio motiv, ali okolnosti i dokazi koji dolaze dovešće nas do potencijalnog motiva“, izjavio je on.

Dosadašnjim istragama Mehmeti je odbacio mogućnost da je u pitanju teroristički akt.

Direktor policije: Ispitujemo dva do tri traga

Pucnjava u Glođanu kod Dečana, stradala dva učenika i vozač autobusa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.