Kosovska skupština: Nije izglasana rezolucija za vraćanje većeg dodatka na penzije

FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Odluka koju je predložio šef radne grupe AAK Besnik Tahiri, da se dodaci za penzionere, zdravstvene radnike i druge kategorije vrate na preliminaran iznos, nije dobila dovoljno glasova.

Ova rezolucija nije usvojena u Skupštini, jer je samo 22 poslanika glasalo za, 56 protiv i jedan suzdržan.

„Rezoluciju smo predložili u dve linije – tražimo da se dodaci za penzionere, zdravstvene radnike, bezbednosne institucije i druge kategorije koje su tokom ovog perioda imale koristi od naknada tokom ovog pandemijskog perioda, vrate na isti prethodni iznos. Šta se radi na ovoj sednici, časni ministre finansija, zameniče premijera? Govorili ste o populizmu“.

„Ali da li ima nešto populističkije nego izaći i tražiti glasanje i reći da povećavamo penzije i idemo od vrata do vrata, sastali ste se sa svakim sindikatom i na kraju nam kažete da nema budžeta“, rekao je Besnik Tahiri.

KoSSev: U toku je sednica u kosovskom parlamentu. Razlog je bila upravo interpelacija kosovskog ministra finansija, Hekurana Muratija, u vezi sa smanjenjem dodatka za penzije, zdravstveno osoblje i bezbednosne institucije. Međutim, razgovaralo se i o drugim temama i nastavilo sa razmenom optužbi na relaciji vlast-opozicija. Šta se događalo tokom prvog dela dana do popodnevne pauze, opširnije u: 

Haradinaj Kurtiju: Da li ste regrutovani od strane Srbije?; Kurti o „tajnom sporazumu“ o zabrani ulaska KBS na Sever

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.