Kosovska policija oduzela 918 srpskih zdravstvenih kartica

Pripadnici Kosovske policije oduzeli su, u ponedeljak, 918 novih zdravstvenih kartica direktoru filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja za opštinu Gnjilane, Jovici Antiću. Kartice su oduzete oko 15 časova, na administrativnom prelazu Bela zemlja, saznaje RTV Puls. 

Po rečima Antića, on se iz centralne Srbije vraćao službenim vozilom sa zdravstvenim karticama. Na administrativnom prelazu  – Kosovskoj policiji je prijavio šta se nalazi u službenom paketu koji nosi.

Kao razlog oduzimanja zdravstvenih kartica navedeno je to što na svakoj pojedinačnoj kartici, pored imena osiguranika i mesta prebivališta, piše – opština Gnjilane, Republika Srbija. 

"Opština Gnjilane se ne nalazi u Republici Srbiji," kazali su Antiću pripadnici KP-a, prenosi Puls

Kosovska policija izdala je direktoru Jovici Antiću i potvrdu na albanskom jeziku o oduzimanju zdravstvenih kartica, u kojoj se navodi da su kartice oduzete, jer su izdate "od paralelnih srpskih struktura".

RTV PulsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.