Kosovska Mitrovica: Pao radnik sa skele, povredio devojčicu, nisu neposredno životno ugroženi

Foto : Kossev

10:12 – Povređeni radnik i devojčica, prema još uvek nezvaničnim informacijama, nisu u neposrednoj životnoj opasnosti i medicinski su zbrinuti. Razmatra se mogućnost da se povređena devojčica prebaci na dalju dijagnostiku i tretman u kragujevački KBC.

Povređeni radnik pao je sa vrha četvorospratnice u izgradnji sa oko 12 metara visine prema preliminarnim policijskim informacijama.

U toku je istraga kako je došlo do povređivanja dvoje ljudi.

Objekat koji se gradi u centru Mitrovice nalazi se na samom šetalištu u pešačkoj zoni, u kojoj se svakodnevno igraju deca. U trenutku nesreće deo objekta na kojem se desio incident i koji služi kao prolaz između dve zgrade, nije bio obezbeđen zaštitnom ogradom.

Radio Kontakt plus prenosi izjave očevidaca:

Povređenima je neposredno nakon nezgode u pomoć pritekao Marko Milentijević koji kaže da su, po svemu sudeći, radnik i daske sa zgrade zajedno pali na prolaznicu.

“Daske i čovek zajedno su pali na nju. Mi smo tu radili, kad je puklo potrčali smo, nju smo ubacili u sanitet, posle smo radnika stavili u jedna kola i šta je i kako sad, dalje ne znamo” – rekao je Milentijević

Drugi očevidac koji je pomogao povređenima kaže da su najverovatnije daske pale sa zgrade, da nisu videli šta se tačno dogodilo, samo su zatekli devojčicu bez svesti.

“Prodavali smo cveće, odjednom su neki čovek i žena povikali da zovemo policiju, kad smo stigli videli smo da sa leve strane čovek leži u krvi, a sa desne devojčica koja je ležala naslonjena ispred ulaza bez svesti. Prišao sam i podigao devojčicu, u pomoć su potrčala još dva čoveka. Naišao je sanitet i uneli smo je, osvestila se, rekla nam ime i prezime, ostavili smo je na hirurgiji” – rekao je očevidac.

09:14 – Pao radnik sa skele, povredio devojčicu

Nešto posle 08:30, radnik sa skele na objektu koji se pravi u centru Kosovske Mitrovice na samom početku šetališta, pao je i pri padu povredio devojčicu koja se nalazila u blizini. Prebačeni su u KBC Kosovska Mitrovica, a pripadnici policije nalaze se na licu mesta, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti. Nema potvrde trenutno o njihovom zdravstvenom stanju i drugim detaljima. Mesto nesreće obeleženo je žutom trakom. USKORO OPŠIRNIJE

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.