Lajčak se nada da se ove nedelje dolazi do rešenja za dinare

Miroslav Lajčak
FOTO: KoSSev

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine se nada da će ove nedelje doći do rešenja po pitanju dinara, odnosno dinarskog platnog prometa na Kosovu, koji je zaustavljen od februara meseca – Uredbom Centralne banke Kosova.

Miroslav Lajčak je i danas napravio kratak osvrt na nedelju iza sebe, odnosno na rundu dijaloga kom je posredovao pre tačno nedelju dana.

Reč je o trećem organizovanom sastanku o pitanju dinara, a drugi na tehničkom nivou, na nivou glavnih pregovarača – Petra Petkovića iz Beograda i Besnika Bisljimija iz Prištine.

I ovaj je završen bez dogovora i sa, kako je rečeno, udaljenim predlozima strana za rešenje. Jedini je dogovor da se razgovori nastavljaju.

Ipak, Lajčak ga ocenjuje korisnim sastankom, potvrdivši da će sledeći biti u četvrtak.

Poručio je i da se nada da će on i biti poslednji na tu temu, odnosno da će se ove nedelje naći rešenje.

„Bio je to koristan sastanak. Obe strane su imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove. Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak. Dve strane će se ove nedelje vratiti u Brisel i nadam se da ćemo uspeti da premostimo preostalu razliku u četvrtak“, napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Kako su protekli poslednji razgovori, podsetite se:

Lajčak nakon sastanka u Briselu: Sledeće nedelje novi susret sa ambicijom da pronađemo rešenje

Sastanak u Briselu o dinaru završen bez dogovora, predlozi strana udaljeni

Petković: Predstoji nam još jedna runda dijaloga, videćemo da li će ona biti i poslednja o dinaruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.