Kosovo se prijavilo za INTERPOL: Samoubilački potez

Beograd, 20. februara 2019.- Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dacic (D) sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Burundi Ezekjelom Nibizirom (L). FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ OGNJEN STEVANOVIC/ nr
Foto Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanocić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Kosovo ponovo prijavilo da bude članica INTERPOL-a, a moguća je prijava za članstvo u UNESCO.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se Srbija „priprema za tu borbu i da će Kosovo ponovo izgubiti“.

„Ne razumem tu potrebu Kosova za takvim samoubilačkim potezima. Izgubiće sa još gorim rezultatom,“ rekao je Dačić posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Burundija Ezekjelom Nibižirom.

Dačić se zahvalio ministru spoljnih poslova Burundija čija je zemlja u februaru prošle godine povukla priznanje Kosova što je, ocenjuje Dačić bilo značajno i za odluke drugih zemalja koje su takođe povukle priznanje Kosova. Podsetio je i da je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova.

„To je potpuno promenilo odnos snaga na međunarodnom planu, to je potpuno promenilo poziciju Srbije u pregovaračkom procesu i što je potpuno promenilo i atmosferu, imajući u vidu da sada i međunarodna zajednica uviđa da nijedno trajno rešenje ne može da bude doneto bez saglasnosti Srbije,“ poručio je ministar Dačić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.