Konvencija SNS-a u Kosovskoj Mitrovici: Samo vlada na čelu sa Vučićem može da čuva narod na KiM-u

Ova vest je deo rubrike IZBORI,  april 2016.


Samo jaka vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem može da štiti srpske nacionalne interese i da čuva narod na Kosovu i Metohiji, poručeno je danas sa predizborne konvencije Srpske napredne stranke u Kosovskoj Mitrovici. Na konvenciji, održanoj u Mitrovičkom dvoru, pored predstavnika lokalne samouprave – predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandra Spirića, gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića, kandidata za poslanika u Skupštini Srbije i odbornika u SO Severna Mitrovica, Milovana Krivokapića, govorio je i zamenik direktora Kancelarije za KiM, Željko Jović. 

Jović: Marko Đurić u Briselu ispravlja krive Drine koje su iskrivili neki iz prethodnih vlada

Premijeru Srbije i svim članovima SNS-a na prvom mestu su nacionalni interes, zbog toga je Marko Đurić danas u Briselu, rekao je zamenik Direktora Kancelarije za KiM, dodajući:

"Kampanja je u potpuno drugom planu. Marko Đurić danas ubeđuju gospodu iz međunarodne zajednice zašto srpski zvaničnici nikada nećete tražiti dozvolu iz Prištine da dođu i prošetaju svojim srpskim KiM-om. On ispravlja krive Drine koje su iskrivili neki iz prethodnih vlada, a koji danas pokušavaju da drže lekcije SNS-u o patriotizmu i o tome kako se brani KiM."

On je dodao i da samo "jaka vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem" može da "nastavi reforme, radi i gradi" i ne samo da čuva Srbe na KiM-u, nego i da "stvaranjem socijalnih, ekonomskih, političkih, bezbednosnih uslova" omogući "opstanak, ostanak, razvoj, rast, nova rađanja, taj demografski bum koji tako željno očekujemo."

SNS kampanju počela datumom svog osnivanja

Jović je rekao i da SNS kampanju "nije počela juče, nego datumom svog osnivanja". 

"Sledeći naš cilj je da na izborima 2020. godine osvojimo minimum 80 odsto glasova i formiramo samostalnu vladu na čelu sa Aleksandrom Vučićem," zaključio je Jović.

Rakić: Uskoro izgradanja nove autobuske stanice, opštine, Doma zdravlja, sportske hale, Doma kulture, zatvorenog bazena

A gradonačelnik Severne Mitrovice poručio je da SNS nema "predizborna obećanja, već predizborne rezultate".

"Već za par dana krenuće izgradnja nove zgrade autobuske stanice i lokalne samouprave. Renoviraćemo i zdravstvenu ustanovu u kojoj se leče naši najmlađi sugrađani – Dom zdravlja. Za par nedelja krenuće izgradnja toliko željene sportske hale i nove zgrade vatrogasne stanice. Za par meseci krenuće izgradnja Doma kulture. Ovo nisu obećanja, već smo za sve projekte i obezbedili novčana sredstva," kazao je Rakić, najavivši i izgradnju zatvorenog bazena u Severnoj Mitrovici.

Spirić: Vlada Srbije svakog momenta aktivna na KiM-u

Slične poruke uputio je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić. 

Spirić je istakao da je Vlada Srbije "svakog momenta aktivna" na KiM-u, te i da se "u jeku kampanje" direktor Kancelarije za KiM u Briselu "bori za bolji status svakog građanina na KiM-u".

"U poslednje dve godine 250 mladih Mitrovčana našlo je posao, a preko 126 stambenih jedinica opština Kosovska Mitrovica uspela je da izgradi uz podršku Vlade Srbije," dodao je Spirić.

Krivokapić: Srpske institucije nas nisu napustile

Kandidat za poslanika u Skupštini Srbije ispred SNS-a i odbornik u SO Severna Mitrovica, dr Milovan Krivokapić, istakao je da je politika SNS-a "najbolje od svega što se, u ovom trenutku, nudi na političkoj sceni Srbije".

"Mi sa Kosova i Metohije verovali smo i verovaćemo u Vladu Srbije koju je formirao Aleksandar Vučić. Srpske institucije su dokazale da nas nisu napustili i da nas nikada neće napustiti i da će nastaviti da rade u interesu našeg ostanka i opstanka na KiM-u," kazao je on.

Današnjoj konvenciji Srpske napredne stranke prisustvovali su i predstavnici Srba u Vladi Kosova – zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović i ministar za lokalnu samoupravu, Ljubomir Marić. Takođe, prisutni su bili i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević i kosovski gradonačelnik ove opštine, Vučina Janković, kao i načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga, Vaso Jelić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.