Konjufca: Lokalne izbore bi trebalo odložiti zbog širenja zaraze

Predsednik kosovske skupštine, Gljauk Konjufca (Glauk), izjavio je sinoć, da smatra da bi, usled loše epidemijske situacije na Kosovu, lokalne izbore zakazane za 17. oktobar možda trebalo odložiti, dodajući da je ipak odluka o tome na predsednici.

„Nije na meni, ali ako govorim svoje lično mišljenje mislim da bi izbori trebalo da se odlože“ kazao je on za T7, prenose mediji.

On je dodao i da je pitanje odlaganja izbora, ipak, u nadležnosti kosovske predsednice, Vjose Osmani, koja tu odluku, kako je kazao, donosi na osnovu preporuke kosovskog instituta za javno zdravlje.

Konjufca se ujedno složio i sa predlozima predsednika DSK, Ljumira Abdidžikua i predsednika PDK, Memljija Krasnićija o skraćivanju predizborne kampanje.

Oni, kao i predsednik AAK Ramuš (Ramush) Haradinaj, nedavno su predložili da bi, takođe usled loše epidemiološke situacije, predizbornu kampanju trebalo skratiti na 10 odnosno 5 dana ili da čak bude ukinuta.

Predsednik kosovske skupštine njihov predlog ocenio je razumnim i poručio da je on sa tim sasvim saglasan.

“Obraćanja Abdidžikua i Krasnićija u vezi sa izborima i predizbornom kampanjom činila su mi se vrlo razumnim. Potpuno se slažem sa ovim stavom”, izjavio je sinoć Konjufca.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.