Konačno saslušan Simo Spasić zbog pretnji novinaru „Južnih vesti“

FOTO: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM, konačno je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a zbog pretnji koje je još pre deset meseci uputio doskorašnjem novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu.

Krajem avgusta prošle godine Spasić je poslao SMS preteće sadržine i to nakon što je zbog poruke koju je slao pre toga zamoljen da ne uznemirava novinara. Deset meseci je izbegavao saslušanje u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, iako je svakodnevno bio u medijima, kao i na skupovima opozicije u Beogradu, pišu Južne vesti.

Danas je konačno saslušan, potvrđuju iz te institucije.

S. S. je saslušan zbog krivičnog dela proganjanje. Nastavlja se sa preduzimanjem dokaznih radnji od strane Tužilaštva, nakon čega će biti doneta javna tužilačka odluka u kojoj će Tužilaštvo obavestiti javnost – navode iz OJT-a.

Kako navode Južne vesti, prvo saslušanje je bilo zakazano za kraj septembra. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. Prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo više od godinu dana, pišu Južne vesti.

„Vas treba na kolac, krivo mi je što vama neko od porodice nije ubijen“ i druge pretnje prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja.

Južne vesti

Povezane vesti:

Simo Spasić osumnjičen za proganjanje novinara „Južnih vesti“

Spasić ponovo vređa i preti, novinar – staće ako mu neko kaže nemoj to da radiš

Novinar Južnih vesti: Nadležni da se pozabave Simom SpasićemPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.