Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Bliže se dve nedelje od kako su Srbi sa Severa Kosova na najmanje devet lokacija postavili barikade, a isto toliko Kosovska policija blokira Jarinje i Brnjak. Pojačana retorika među zvaničnicima, bila je povod za jučerašnji masovni protest u Rudaru, sa centralnom porukom – da Srbe neko mora da čuje, ali i da je sada „više nego ikada“ potrebno jedinstvo. Istovremeno, još jednom su ponovljeni njihovi zahtevi. Ipak, već po završetku protesta sa retorikom se nastavilo, a nakon nove poruke iz Prištine, da čekanje na uklanjanje barikada ima svoj kraj.

Ne smeju oni da ugase barikade. Mislim ovi iz Srpske liste. Ne smeju
zato što će prestati da postoje.

Barikade su način njihovog opstanka na vlasti jer više ne upravljaju institucijama.

Ko je Rakić, ko je Todić, ko je Simić, ko je i onaj drugi isto Simić, ko je Milović, ko je Jevtić ili Jeftić – svejedno, ko je mali Janković, ko je Vulović, ko je svako od svih drugih koji su se predstavljali kao važni.

Za samo nedelju dana svi će ih zaboraviti po tome da su bili “funkcioneri” i da su od njih zavisili.

Počeo bi narod po ulicama da ih ignoriše i da ih šutira jer su mu dozlogrdili. Setio bi se narod ko su i šta su radili.

Ne bi se narod sećao više da su oni Milanovi i da je Milan njihov.

Jedva čekam to vreme.

A doći će.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.