Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da zvanično može reći da Priština ne želi uopšte da razgovara sa Beogradom, prenosi Tanjug. Što se novih provokacija tiče, kaže da još nije upoznat sa sinoćnjim dešavanjima na severu KiM, ali da nikada nije imao sumnje da će raditi na pokušaju da nas izazovu na svaki način. „Verujem u smirenost i trpeljivost našeg naroda ali sam i siguran da neće pokušavati, bar ne u ovom trenutku, da idu u ozbiljnije akcije protiv našeg naroda“, dodao je on.

Skoro je pravio paniku i najavljivao da će Priština upasti u Valač pa ništa. To što se danas pravi da je opušten, jer mu tako preporučili psiholozi savetnici, i siguran je da neće doći do ozbiljnijih akcija protiv našeg naroda, ne znači ništa. On je inače uvek iznenađen, ali tek kada se nešto već desi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra obavestiti javnost o svom stavu povodom Zakona o eksproprijaciji, navodeći da se priprema ceo paket, analiziraju se svi zahtevi i nađeno je rešenje. „Spremamo dodatne provere još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno”. On je rekao da nije znao da je Savet za borbu protiv korupcije, koji je izneo primedbe za ovaj zakon, nadležan na proveru ustavnosti. Kako je rekao „važno je saslušati ljude, kao što je on to učinio u Gornjim Nedeljicama, koji se bave svojim životima, a ne gluposti Đilasa, Tepić, Zelenovića“. „Probaćemo da nađemo rešenja, iako nismo ni za šta krivi, osim što nije bilo dovoljno razgovora sa ljudima. Iako su drugi nadležni za to, ja sam spreman da preuzmem krivicu za to“, rekao je Vučić.

Zaista interesantan lik! Sve što taj radi je protivustavno a sada se on kao sekira da ne povredi ustav. Nikoga taj ne sluša ali pošto je plašljiv kao zec i od najmanjeg potresa svog apsolutizma, onda pokušava da se vadi hvalospevima samom sebi kako on, pa on, razgovara sa ljudima o njihovim životima a ne kao tamo neki o glupostima. I na kraju ne on, nego oni nizašta nisu krivi (pokušava da deli odgovornost) ali iako su drugi nadležni za to (neki imaginarni) on kao hrabar, požrtvovan i fer je spreman da sam preuzme krivicu. Niti je hrabar, niti požrtvovan, niti fer ali je sigurno da je jedini i baš za sve probleme ove zemlje kriv. Ostala boranija oko njega su saučesnici.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.