Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ambicije izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, nisu samo da organizuje sastanak između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija, već je to i dogovor između strana. To je poruka evropskog posrednika koji je doputovao juče u Prištinu i već se u odvojenim susretima sastao sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem. Kako je kazao nakon sastanka sa Aljbinom Kurtijem, upravo je razlog njegove posete Prištini još jedan pokušaj da se srpski i kosovski lider sastanu do kraja godine.

Jel čovek radi? Radi! Jel čovek ima rezultate? E pa nema! Ali zbog
truda koji pokazuje uspešno produžava sebi mandat a i to je nešto… Za njega.

Vlade Kosova i Albanije održavaju zajedničku sednicu u gradu Eljbasanu, kojoj prisustvuju i premijeri dve zemlje, Aljbin Kurti i Edi Rama. U uvodnom obraćanju, Rama je rekao da će biti potpisan niz sporazuma, a koji se odnose na zajedničko tržište rada, olakšavanje procedura za prijavu boravka, slobodu kretanja, otvaranje graničnog prelaza Šištavec u Kuksu, priznavanje diploma i drugo. Rama je ocenio da će potpisivanjem ovih sporazuma biti olakšani životi građana Kosova i Albanije.

“Stvaramo povoljnije uslove za obe strane, za pristup tržištu rada, još jedan korak ka uspostavljanju zajedničkog tržišta, gde Albanci mogu da rade, studiraju i stvaraju porodice, da mogu da koriste sve povoljnosti, bez obzira gde se geografski nalaze, na Kosovu ili u Albaniji”, rekao je Rama. Premijer Albanije je govorio o izradi zajedničkog bukvara, koji bi trebao da bude gotov naredne godine.

Posle svakog sastanka u vezi sa izmišljotinom veka “Mini šengen” ovaj naš je kroz medije u Srbiji prikazivan kao dominantan nad prisutnima i kao on će nešto da ih nadmudri pa će Srbiji, njegovom “zaslugom”, biti bolje nego ostalima. U stvari se iz zaključaka ove zajedničke sednice Kosova i Albanije jasno vidi ko je bio zavlačen.

Kosovski premijer Aljbin Kurti odlučio je da Dan zastave Albanije, 28. novembar, bude neradni dan, iako on nije na spisku zvaničnih praznika na Kosovu, prenosi Kljan Kosova. Kosovski premijer ima ovlašćenje da odluči i za neradni dan proglasi i neki od dana koji nisu na spisku zvaničnih praznika na Kosovu. Ove godine zbog Dana zastave Albanije na Kosovu se neće raditi u ponedeljak 29. Novembra.

E ovaj stvarno pretera svaku meru. Nažalost nema ko da ga unormali i spusti na zemlju.

Predsednik parlamenta Srbije, Ivica Dačić, sastao se danas sa predstavnicima Evropskog parlamenta Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom. Dačić je rekao da će sa Kukanom i Flekenštajnom razgovarati o implentaciji postignutog sporazuma vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Kakva lakrdija! Bez da trepne on govori o nekakvom postignutom sporazumu i čak o nekoj njegovoj implementaciji?! Ali meni je on potpuno jasan jer od kada je u politici taj samo laže i manipuliše. Nisu mi jasna ova dvojica i kako na očiglednu farsu pristaju. Tek, pa ni oni nisu bolji.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.