Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Vlada Severne Makedonije proglasila je vanredno stanje na teritoriji cele zemlje u trajanju od 30 dana zbog situacije izazvane požarima. Na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predelima u čitavoj državi. U selu Čelopek je poginula žena. U saopštenju Vlade Severne Makedonije navodi se da je odluka doneta zbog požara i sprečavanja njihovog širenja, kao i potrebe za racionalnim korišćenjem resursa. O toj odluci će, kako se, navodi biti obavešten predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski i Sobranje.

To kod nas ide drugačije. Njemu nešto padne na pamet, on ode na javni servis, ili gde mu isto padne na pamet, to objavi onda obavesti vladu da tako odluči a parlament to podrži na narednom dolazećem zasedanju na jesen.

Grčka je već četvrti dan u borbi sa požarima. Svi građani i turisti dobili su SMS upozorenje da izbegavaju akcije koje mogu da izazovu požar. Desetine gradova i sela je evakuisano, od periferije Atine do ostrva Evija i na Peloponezu.

Jeste strašno šta je čovek klimatskim promenama sam sebi napravio na kugli zemaljskoj ali je još strašnije što je u tome uporan i ne odustaje. Čovek na zemlji je ustvari rob nekih loših ljudi koji su kao po pravilu puni moći i bogatstva kao i zla.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.