Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovo mora da bira između dve opcije, da prihvati udruživanje opština sa srpskom većinom ili razmenu teritorija kao kompromis da bi postiglo konačni sporazum sa Srbijom, tako tvrde kosovski poznavaci prilka. Samit u okviru dijaloga Kosova i Srbije mogao bi da se održi u junu, ovo je kako prenosi Radio Kosovo, dogovorio premijer Aljbin Kurti sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom, rekao je profesor Afrim Hoti.

Baš se mnogi trude da problem prelome preko kolena i postanu zvezde, pobednici, pametnjakovići… U idealnom slučaju, koji takvi žele, to samo “krcne” i sve ide dalje kao da ništa nije bilo. A to obično ne ide tako. Ali se njih to, šta će biti, uglavnom ne tiče sve dok se takvo eksperimentisanje njima ne obije o glavu. A hoće sigurno. 

Epidemiološka situacija je poslednjih nedelja povoljnija zahvaljujući vakcinaciji, izjavila je danas ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Istina je da je ponešto bolje poslednjih mesec dana. Ako ništa drugo ono bar ona, koja je umislila da je važna, čak narodu neophodna, ne pozira baš svaki dan na svim elektronskim medijima kao pre.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, kaže da treba da vodimo računa o svakom građaninu i pomognemo starijim ljudima koji nemaju penziju, ali da se ta pomoć ne može zvati penzijom.

Baš se pitam da li je nekome jasno kojim sistemom ovi sindikalci biraju sami sebe širom Srbije i ostaju na svim nivoima sindikalnih organizacija na čelnim pozicijama celog svog života. Naravno pri tom, uživajući u privilegijama i primanjima, na teret radnika, koja su za zaposlene u Srbiji nedostižna.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.