Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova žalbu pošto im je u novom kabinetu Aljbina Kurtija pripao jedan resor iako su po kosovskom Ustavu, predstavnicima Srba garantovana dva ministarstva. Navodeći da su žalbu podneli i u ime poslanika Jedinstvene goranske partije, iz Srpske liste su ocenili da je odluka da se Srbima „uskrati pravična zastupljenost u institucijama na centralnom nivou, protivna svim pravnim aktima“. „Nama ministarska mesta nisu potrebna zarad tih mesta već kao sredstvo kojim se unapređuju uslovi u kojima naš narod živi na Kosovu“, saopštila je Srpska lista. 

Ovom rečenicom u oceni su rekli sve iako ih o tome niko nije pitao. Naravno, jasno je onom ko ume da razume šta čita i ko prati šta u stvari u svom bezobrazluku ovi rade. Počešali su se tačno tamo gde ih svrbi. A svrbi ih to jedno, od dva kao ranije, ministarsko mesto koje im je Kurti uskratio. Jer je računica prosta, ćar im je prepolovljen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji deonice autoputa od Pojata do Kruševca, u okviru budućeg Moravskog koridora koji će spojiti autoput Beograd – Niš sa autoputem „Miloš Veliki“.

Ovaj se ponaša kao da niko nikada nigde u svetu pa ni kod nas nije pravio puteve i razvijao infrastrukturu. Pa to je normalna stvar. Nenormalno je samo to što ovaj svakog dana kroz sve režimske medije stotinama puta dnevno prikazuje svoje hvalisanje tako da neupućeni stiču utisak mnogo veće realizacije od stvarne.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da postoji mogućnost da se taj pokret povuče iz „ovakve“ opozicije i da pravi novu, ako se nastavi „sveukupna neozbiljnost“. Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, kaže da je zadatak opozicije da vrati građanima volju za borbu. Govoreći o razmimoilaženju u opoziciji o načinu učešća u predstojećem dijalogu sa vlastima, on je naveo da ne vidi drugu logiku, osim da se nastupi jedinstveno, sa zajedničkom platformom i delegacijom koju bi predvodila dva nestranačka stručnjaka od javnog ugleda. 

Kada dobro razumeš način funkcionisanja ovog smešnog režima i bezkapacitetnost Vučićevih podanika koji ga zajedno sa njim vode pa se vratiš kod ovih “naših” normalnih koji bi trebali da ga ruše, smuči ti se život. Pa da li su stvarno primitivci i poslušnici diktatora sposobniji da svoju vlast sačuvaju, samo zato što im je kao takvima ukinuta sujeta, od nas koji imamo svetu dužnost da im je otmemo i vratimo narodu, ali smo ponosno sujetni. Strašno… Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.